הכרה בטחורים כפגיעת מיקרוטראומה בעבודה

מיקרוטארומה הוכרה במשפט הישראלי כעילה לתביעת המעסיק, כחלק מנושא של תאונת עבודה. המיקרוטראומה לא מוגדרת בחוק כתאונת עבודה, אך ישנם תקדימים שמכוחם היא מוכרת ככזו בפועל. מהי בדיוק מיקרוטראומה וכיצד ניתן לתבוע בעילה זו את המעסיק?

 

הגדרת המיקרוטראומה

המיקרוטראומה מוגדרת כפגיעות או פציעות קטנות, שכל אחת מהן כשלעצמה היא שולית – אך בהצטברות שלהן ביחד נגרם לעובד נזק ממשי, שגורם לכך שהוא לא יוכל להמשיך לעבוד כרגיל.

פגיעות אלו צריכות להיות תוצאה של תנועות חוזרות ונשנות, שלבסוף פוגעות באזור אחד מוגדר בגוף וגורמות להשבתתו של העובד. למשל, אם במסגרת עבודתו העובד נדרש להתכופף ולסחוב חפצים כבדים, ייתכן שלאורך הזמן יצטברו הפגיעות שנגרמו לו לכדי לפציעה חמורה שלא תאפשר לעובד להמשיך ולעסוק בעבודתו.

 

דוגמה למקרה שבו הוכרה המיקרוטראומה – מחלת הטחורים

בשנת 2014 ניתן פסק דין מאת בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, שהכיר בעובד שסובל ממחלת הטחורים על פי דוקטרינת המיקרוטראומה.

בהליך זה העובד נדרש להוכיח כי אמנם מחלת הטחורים לא התפתחה אצלו בעקבות העבודה, אך תנאי העבודה שלו היוו זרז משמעותי להתפתחות המחלה והחמירו את מצבה. הוכחה זו נעשתה על ידי חוות דעת של מומחה רפואי, שנדרש לענות על שאלות בית הדין ולקבוע האם אכן ניתן להכיר במחלה זו כמיקרוטראומה.

בית הדין קבע שהנהוג לייחס משקל רב לחוות דעת המומחה, שכן הוא משמש כאוטוריטה בתחום הרפואי – ועדותו היא מכרעת כל עוד אין הצדקה עובדתית או משפטית לסטות מקביעותיו.

 

הליך התביעה בעילת מיקרוטראומה

במידה ועובד מעוניין לתבוע את המעסיק בעילת המיקרוטראומה, הוא נדרש לפנות לביטוח לאומי ולתבוע שם את זכויותיו לדמי נכות. העובד נדרש להצטייד בחוות דעת של מומחה רפואי, ולהוכיח כי קיים קשר סיבתי בין העבודה ותנאיה לבין החמרת הפגיעות שגרמו ליכולת עבודתו להיפגע.

בביטוח לאומי תתכנס ועדה שתבחן את התביעה. במידה והועדה מחליטה לאשר את התביעה, העובד יהיה זכאי לקבל דמי נכות קבועים או זמניים (בהתאם לסוג הנכות וחומרתה). במידה והועדה מחליטה לדחות את התביעה, ניתן להגיש ערעור על ההחלטה לבית הדין האזורי לעבודה.

 

ייעוץ משפטי לפני הגשת התביעה

בטרם הגשת התביעה לביטוח לאומי, מומלץ מאוד לקבל ייעוץ משפטי ולבחון את הסיכויים שכך שהתביעה תתקבל. הגשת התביעה היא הליך שיכול לארוך זמן רב ולהיות כרוך בהוצאות שונות, ולכן יש לפנות להליך רק אם יש ביסוס חזק לטענתכם, שמגובה בחוות דעת של מומחה רפואי.

איתי אדרת – עורך דין דיני עבודה מתמחה בנושאי זכויות עובדים, שכר עבודה וביטוח לאומי, ובעל ניסיון של שנים רבות בייעוץ וליווי עובדים בהגשת תביעות לביטוח לאומי ולבית הדין לעבודה. עורך הדין ילווה אתכם לאורך כל הדרך, עד לקבלת התוצאה הרצויה עבורכם!

 

טחורים

 

תוכן עניינים
אהבתם את מה שקראתם ? ספרו לחברים
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם
רכב שחור
כללי
כיצד יראה שוק הרכב בישראל בשנת 2030?

איגוד יבואני הרכב יצא בתחזית לשנת 2030 על שוק הרכב בישראל. כיצד יראה פני העתיד בכל הקשור לתחבורה בישראל ולהיכן תוביל אותנו הטכנולוגיה העולמית בתחום הרכב? ואם חשבתם כי התחבורה

עורך דין מקרקעין
עורך דין מקרקעין
אסטרטגיות וטיפים לזכרון דברים במכירת דירה

מכירת דירה יכולה להיות תהליך מורכב ותובעני. אחד האתגרים העומדים בפני המוכרים הוא הצורך לזכור פרטים, מסמכים ומידע שונים הקשורים לנכס. בפוסט זה בבלוג, נחקור אסטרטגיות וטיפים יעילים שיעזרו לך

מה שחשוב לדעת בנקים ראשית
כללי
עורך דין בנקים – מה שחשוב לדעת

הרבה מאוד אנשים רואים את עצמם בעמדת נחיתות מול הבנק שלהם, ובמיוחד כאשר הם נמצאים במצב כלכלי קשה. לא כל אלו ש"תקועים בבור" מבחינה פיננסית, יכולים לאבחן באמת מתי הזכויות

תביעות בעבודה
עורך דין הטרדה מינית
הסדרי טיעון בתביעות הטרדה מינית בעבודה

כשאנו ניגשים לתביעת הטרדה מינית בעבודה, עלינו גם לזכור ולדעת כי התביעה יכולה להסתיים ללא הרשעה אלא בהסדר טיעון. במדינת ישראל עסקאות טיעון הן כלי נפוץ להגעה לפשרה בתביעות הטרדה