אחת הפגיעות הפחות מדווחות לאחר תאונות שונות היא פגיעה אשר יוצרת פוסט טראומה.
נפגעים רבים יתקשו לקשר בין חרדות, חוסר ביטחון, בכי בלילה או קושי להירדם ופגיעות נוספות, לאותה תאונה שהם עברו.
בשנים האחרונות, הולכת וגוברת ההכרה בפוסט טראומה כפגיעה אשר מובילה לקשיים אמיתיים ואפילו לאחוזי נכות.
איך תובעים את ביטוח לאומי על פוסט טראומה? על כך בכתבה הבאה.
תאונות דרכים, תאונות עבודה ופוסט טראומה
אין ספק שתאונה היא אירוע מטלטל. הפתאומיות בה עוברים החיים ממצב שגרתי ורגיל אל מצב הישרדותי, יכולה לגרום ללא מעט פגיעות נפשיות בנוסף לאלו הפיזיות. נפגעים רבים בתאונות דרכים מתקשים לעכל את אירוע התאונה בשלבים הראשונים, ורק לאחר כמה ימים הם מתחילים להבין מה קרה ובאמת להכיל את העובדה שהאירוע קרה להם. המתקפה הפתאומית על תחושת הביטחון יכולה לגרום ללא מעט אנשים לסבול מתופעות נפשיות שונות. חרדות וחוסר ביטחון, קשיים בשינה, התקפי זעם או בכי ולילות טרופי סיוטים, הם כולם סימנים לפוסט טראומה אפשרית. במקרים רבים, ניתן להגיש תביעה על אחוזי נכות פוסט טראומה ביטוח לאומי ולזכות בהכרה בפגיעה וכן בפיצויים.
איך מתנהלת תביעה לאחוזי נכות עקב פוסט טראומה?
חשוב לציין, כי אמנם בשנים האחרונות המוסד לביטוח לאומי פתוח יותר להבנה כי פגיעות נפשיות הן גורם משבש חיים לא פחות מפגיעות נפשיות. עם זאת, עדיין קיים קושי בקבלת הכרה על כל פגיעה כזו. ברוב המקרים, יסכימו במוסד לביטוח לאומי להעניק בין 20 ל-30 אחוזי נכות בעקבות פגיעה כזו. במיוחד אם ניתן להראות שאותה פוסט טראומה מובילה גם לפגיעה בכושר העבודה. על אף הזמן שעובר בין אירוע התאונה עצמו להופעת תסמיני הפוסט טראומה, בתביעה לביטוח לאומי חשוב לדווח על התאונה ועל הפגיעות בהקדם האפשרי. ככל שהזמן בין התאונה לדיווח על תסמיני פוסט טראומה יהיה קצר יותר, כך יהיה קל יותר להוכיח בתביעה, שהפגיעה אכן נבעה מתאונת הדרכים ולא מסיבות אחרות.
מה חשוב לדעת לגבי תביעות בגין פוסט טראומה לביטוח לאומי?
כמו בכל תביעה, חשוב במיוחד לתעד את כל המסמכים והדיווחים הרפואיים. במידה והנפגע מתחיל לחוש בתסמינים נפשיים שונים, עליו לדווח על כך לרופא על מנת שיופיע רישום ותיעוד של תחושותיו בשלב מוקדם ככל האפשר. בנוסף, תביעות מול המוסד לביטוח לאומי נוטות להיות מורכבות וארוכות, ובמקרים רבים הביטוח הלאומי מציב דרישות שונות כמו עמידה בפני ועדה רפואית. על כן, לאורך התהליך כדי להיעזר בייצוג של עורך דין מומחה, שיוכל לסייע בהגשת תיק התביעה וכן לוודא שהנפגע מקבל את כלל הפיצויים להם הוא זכאי. מעורבות מוקדמת של עורך דין בתהליך, תבטיח התנהלות נכונה מול הרשויות והגופים השונים, ותמנע מצב בו דיווח חסר או חלקי יוביל לפיצוי נמוך יותר.