שלושה הבדלים בין נישואין להסכם חיים משותפים

יותר ויותר זוגות צעירים כיום אינם מעוניינים להתחתן ברבנות, ומעדיפים לחתום על הסכם חיים משותפים שיהווה הכרה מדינית בזוגיות שלהם. לפני הבחירה באלטרנטיבה הזוגית, עליכם כזוג להבין את ההבדלים החשובים בין הסכם נישואין לבין הסכם חיים משותפים. במאמר זה נציג לכם שלושה הבדלים מהותיים שאסור לפספס

 

הסכם חיים משותפים אל מול נישואין

הסכם חיים משותפים, או בעגה הקצת פחות מקצועית – הסכם ממון, זהו הסכם או למעשה חוזה שנחתם בין שני הצדדים שמעוניינים לקבל הכרה מדינית בזוגיות שלהם. הסכם זה מיועד לבני זוג שנמצאים בזוגיות, שאינם התחתנו וגם לא מעוניינים להתחתן בהכרח, וגם שאינם הגדירו את עצמם כידועים בציבור.

הסכם חיים משותפים הוא הסכם בעל תוקף משפטי שאינו מצריך הליכים בירוקרטיים או אישורים כאלה ואחרים, רק חתימה של שני הצדדים עם עורך דין לענייני משפחה או נוטריון.

ההסכם מהווה הוכחה רשמית שמדובר בזוג, גם אם הם אינם מעוניינים להיות ידועים בציבור או לבצע את ההליך הדתי ברבנות. ההסכם עוזר לזוג להתנהל מול מוסדות המדינה כגורם משותף ולהצהיר על עצמם כיחידה אחת, דבר שיכול להעניק להם הטבות מביטוח לאומי למשל.

הסכם חיים משותפים הוא למעשה חוזה שמבהיר את תנאי הזוגיות וגורם לשני הצדדים להיות בנחת במקרה של בעיות או רצון לפירוק. ההסכם מכיל ומגדיר בתוכו פרטים כלכליים בנוגע מה היה לכל אחד לפני הזוגיות וכיצד יחלקו את הרכוש המשותף במידה ויהיה להם כזה.  היכנסו לכאן לפרטים נוספים.

 

מה כולל בתוכו הסכם חיים משותפים?

הסכם חיים משותפים לרוב ידון בכמה אלמנטים. כמו הכרה בזוגיות מול מוסדות המדינה – הזוג יצהיר על כך שהם מנהלים משק בית משותף ובכוונתם להקים תא משפחתי. בנוסף קיים אלמנט כלכלי שנוגע לרכוש, כל אחד מהצדדים יפרט מה הוא מביא איתו לתוך הזוגיות, מה נחשב רכוש משותף, מה יישאר אצל כל אחד מהם במקרה של פרידה וכיצד הרכוש המשותף יתחלק.

בנוסף בפן הכלכלי, עניין החובות יסודר גם הוא בחוזה, במידה ויש לאחד מהצדדים חובות או שאחד מהם יכנס לחובות במהלך הזוגיות, מה יהיה המשך התהליך, כל זה יסוכם מראש. בהסכם גם יפרטו שני הצדדים על ניהול הבית המשותף, כיצד מתקיים משק הבית? איך יתחלק תשלום המחייה והמזון?

 

תוקף משפטי

להסכם חיים משותפים קיים תוקף משפטי רחב, שאיתו ניתן גם לפרק את החבילה ולהיפרד. הסכם חיים משותפים ידון בבית משפט ולא בבית דין רבני, מאחר והזוג אינו התחתן בבית הדין הרבני, ולמעשה לא התחתן בכלל.

הצהרת הסכם חיים משותפים היא רק הצהרה על זוגיות משותפת שמקבלת תוקף מדיני, ואינה הגדרה של ידועים בציבור. במידה ואתם מעוניינים לחתום על הסכם חיים משותפים, ההמלצה היא להיעזר בעורך דין לענייני משפחה שיכול ללוות אתכם בתהליך המרגש והייחודי.

הסכם חיים משותפים

תוכן עניינים
אהבתם את מה שקראתם ? ספרו לחברים
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם
מאזניים
עורך דין
המדריך המלא לחילוץ ילדים לאחר תאונת דרכים

אין ספק שאחד מהדברים הנוראיים ביותר שעלולים לקרות לכולנו בחיים זה תאונת דרכים, והעניין הופך לעוד יותר נוראי כאשר מדברים על תאונה שמעורבים בה ילדים. איך מחלצים ילד מתאונת דרכים

בית ואיש
עורך דין
איך להיזהר מקניית דירה שנמכרת פעמיים

מלבד הסכנה שברכישת דירה הנמכרת פעמיים, ישנן סכנות נוספות אשר עשיות לצוץ בבואכם לרכוש דירה. אז כיצד נזהרים מסכנות אלו ב-2020? אתם מוזמנים לקרוא ולהפנים: ככה רוכשים דירה ונמנעים מהסתבכות