האם ישנם חוקים מיוחדים לחללי עבודה?

וירוס הקורונה הוא ללא ספק האירוע המשמעותי ביותר בשנה האחרונה, שהשפיע על חיי רבים ותפס את כולנו לא מוכנים. יחד עם זאת, אחרי תקופת הסגר והחרדה, מדינות רבות מתחילות לחזור לשגרה, וחזרה זו מציפה איתה שאלות רבות – איך צריך להתנהל? מה מותר ומה עדיין אסור? אחד התחומים בהם הדבר בולט הוא תחום חללי העבודה המשותפים. אספנו עבורכם את החוקים החשובים עבור עבודה במתחמי עבודה.

 

חללי עבודה משותפים מול עבודה מהבית

עבור עובדים וחברות אשר השתמשו בחללי עבודה משותפים כמו משרדים להשכרה, נשאלת השאלה האם מותר לחזור להשתמש בחללי העבודה או שעדיין יש צורך להמשיך לעבוד מהבית. באופן כללי מרגע שהתבטלו הגבלות התנועה, ניתן לחזור לעבוד מכל מקום בתנאי שהוא עומד בהגבלות של מצב החירום. על כן, מי שהעדיף לעבוד בחלל משותף על מנת להתאוורר או ליהנות מאווירת עבודה או ממתקנים הנמצאים בחללים המשותפים יכול לעשות זאת. ההגבלה העיקרית בנושא הזה כרגע היא הצורך להימנע מפגישות לא הכרחיות ובמידת האפשר לנהל אותן באמצעים אחרים.

 

איך להתנהל בחלל עבודה משותף?

באופן כללי, בכל מרחבי העבודה יש לשמור על מרחק של שני מטרים בין העובדים. כלומר, במקרה של חלל עבודה משותף, יש לצמצם את העובדים בחלל כך שלא ישבו במרחק הקטן משני מטרים אחד מהשני. כאשר מדובר בעובדים הנותנים שירות לקהל, יש להתקין מחיצה בין נותן השירות ללקוחות וכן להשתמש במסכת פה ואף.

 

חללי עבודה משותפים הכוללים ציוד משותף

במידה ומדובר בחלל עבודה בו משתמשים אנשים שונים בשעות שונות ועל כן עושים שימוש באותו ציוד כמו כיסאות, שולחנות, מקלדות ועכברים, יש צורך לחטא את הציוד בין עובד לעובד על מנת למנוע הדבקה. כמו כן, יש לעשות כן גם באזורים המשותפים לכלל העובדים כמו מטבחים, אזורי ישיבה ושירותים. האחריות על חיטוי הציוד מוטלת על המשתמשים בו וחיטוי המרחב המשותף בידי בעל המרחב.

 

הפסקות ומפגשים חברתיים

ככלל, יש לצמצם את המפגשים הלא נחוצים בין עובדים ולא לאפשר התקהלויות בחללים המשותפים. על כן, נגזר מכך שבחללים מסוימים יש ליצור הקצאה שעתית עבור עובדים שונים לשימוש במטבח או בחללי אכילה ובכך למנוע מצב שבו עובדים רבים אוכלים יחדיו באותן שעות. בנוסף, במידת האפשר יש לתאם את הגעת העובדים כך שאותם עובדים יגיעו באותם ימים ובכך לצמצם את האפשרויות של עובדים לפגוש אנשים רבים במקום העבודה.

חללי עבודה

אוורור חללי העבודה

סוגית הפעלת המזגן היא נושא עיקרי בוויכוחים בין עובדים בחללי עבודה משותפים. הנחיות הקורונה מספקות פתרון חד לסוגיה בכך שהן מחייבות הפעלה של מיזוג אוויר על מנת לאפשר תחלופה של האוויר ולמנוע הצטברות של חלקיקים הנישאים באוויר. על אף שנדמה שפתיחת חלון והכנסת אוויר ״נקי״ היא בטוחה יותר, דווקא שימוש במערכת מיזוג אוויר מאפשר תחלופה מהירה ויעילה יותר של האוויר במרחבים גדולים.

תוכן עניינים
אהבתם את מה שקראתם ? ספרו לחברים
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם
מאזניים
עורך דין
הוצאת דיבה: האם מותר לתבוע בפרסום אמת?

חוק איסור לשון הרע והוצאת דיבה הינם איסור שנגזר מחוק "כבוד האדם וחירותו" – שהוא אחד מחוקי היסוד. סעיפי החוק כוללים בתוכם את האיסור לפגוע בפרטיות האדם ובכבודו, ומציינים שכל

ילד בין שני מבוגרים
טיפים
גישור לפני גירושין: כל מה שצריך לדעת

עומדים בפני גירושין ופרידה? ובכן, אל תמהרו לפנות לערכאות משפטיות. באמצעות גישור לפני גירושין ניתן להגיע להסכמות ובכך לחסוך הליך משפטי סבוך ומורכב. כל הפרטים – במאמר הבא. גישור לפני